Friday, February 25, 2011

muka salut tepung - recipe baru

Bahan-bahan
  1. Sebungkus tepung jenama 'keluarga'.
  2. 2 biji telur.
  3. Kek dan keropok Diction yang ade sos kat dalam tu.
  4. Air water cooler 1 jag.
  5. Cik Tepung (zira)
  6. Bahan2 hiasan (aku, aisyah, epa, sal, anis, wahed, tina, sya, ita dan tak lupa syukur)
pssssttt.......bahan2 boleh didapati di tesco berhampiran. kecuali zira dan bahan2 hiasan. tu limited edition ok.

Cara-cara
  1. Tunggu Cik Tepung keluar dari kafe.
  2. Bahan2 hiasan tunggu belakang kereta dekat2 dgn kafe sambil Aisyah pegang kek, Aku pegang telur dgn tepung, Ita pegang tepung, Epa pegang tepung, Tina pegang telur sambil bagi green light kalau dah boleh salut Zira dengan tepung & telur secukup rasa. yang lain2 iring cik tepung dan roger2 kami kalau dah boleh ready ke tak.
  3. Bahan2 hiasan dengan senjata tangan tunggu Cik Tepung dgn penuh debaran.
  4. Cik Tepung lalu. Tinah bunyikan wisel tanda SERANGGGGGGGGGGG!!!!
  5. Aku dan Tinah baling Cik Tepung dengan telur. tepat mengena di belakang badan Cik Tepung.
  6. Cik Tepung lari dgn lajunya. 
  7. Yang lain pun lari salut Cik Tepung dengan tepung cap 'keluarga'.
  8. Cik Tepung siap dimasak. Sekarang bahan2 hiasan pun kena 'dimasak' jugak. 
  9. Tiba masa Cik Tepung balas dendam.
  10. Siap! Only 10 Steps.
Time to serve!


yummy !

menunggu mangsa 1 penyeksaan.

bahan2 hiasan dan cik tepung (crew yg terlibat)

separuh masak.. (cantik jugak pakai tepung. boleh sorok jerawat)

siap utk dimakan..
Sisa2 makanan..
try lah resipi ni. sangat lazat. this is what we call makanan kasih sayang.

bye!

11 comments:

Azie Azra said...

happy birthday cik cik tepung semua.hehe

Hayati Hamzah said...

haha. 1 cik tepung je :))

Hanis MY said...

wow wiii bestnyaaa birthday bash! i likeee...

Hayati Hamzah said...

lagi best maze :(

A.s.t.i.n.a said...

weee sronotnyeeeee...

Hayati Hamzah said...

sangat!

AFIIA said...

cik tepung jira..ang cik sos dollet=))

Hayati Hamzah said...

diam lah orix ;))

izieyana said...

dap nye kek...;)

Hayati Hamzah said...

sedap. kek tepung :))

Nurul Afifah said...

kenapa org suka maen bling tepung~ =.='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...