Saturday, February 12, 2011

silap lelaki..

hye. hujan pulak dah malam ni so macam biasa lah kalau sejuk2 mood jiwang aku mula la buat lawatan sambil belajar kat jiwa aku ni. oh sudah. perut pun dah kenyang hati pun gumbira so aku rasa macam nak kenakan org. siapa nak jadi mangsa? lelaki? ok mari kita kenakan kaum lelaki habis habisan.
MySpace

tak adil? eh sorry hari tu saya dah kenakan perempuan dan sekarang dipersilakan kaum lelaki pakai cermin mata besar2 dan baca! kenapa perempuan selalu berjauh hati semasa bercinta? puncanya mesti lah lelaki. kau  tak tahu kan apa salah kau wahai lelaki? ok biar aku bagi tau.
MySpace
  1. Sebab waktu mula2 kapel kau sweet gila. hari2 bangun pagi, kau dah buat dia sengih sorang2 walaupun gigi dia tak gosok lagi sebab ada mesej "good morning syg!" sekarang ada kau bagi? ada? ada? jarang! sebab kau bangun pun tunggu dia kejut. kan kan? untung lah dia kalau masa dia kejutkan kau tu kau cakap "good morning syg, syg sihat? dah breakfast?". ni haram...dia kejut kau cakap "mm...aaa..ye bangun dah ni...ok bye.." pastu kesian dia terkebil2 letak phone.
  2. MySpace
  3. Dulu kalau kau sakitkan hati dia then dia merajuk, kau beria2 mintak maaf, pujuk dia even salah kau kecik je. sekarang? dia merajuk kau buat apa? kau biar. kau marah. "ala benda remeh pun nak merajuk beria sangat kenapa?". ada tak kau cakap macam tu?. siapa suruh dulu kau ajar dia dengan kesweetan kau, sekarang amik lah kau ubat kalau kau kena jadi sweet sepanjang masa. 
  4. MySpace
  5. Once perempuan tu marah, merajuk dia cuma nak dengar kau pujuk dia. bukan sebab dia nak blame kau atau apa. dia cuma nak kau pujuk macam kau buat dulu2. susah?
  6. MySpace
  7. Dulu kau busy busy jugak. tapi boleh je kau mesej atau at least sekali sehari kau call kekasih kau. sekarang kalau kau busy, tu lah alasan kau supaya tak contact dia lansung. macam mana lah dia tak tuduh kau dah bosan? kekasih kau tak mintak banyak. at least kau telefon lah dia sekejap waktu kau tengah buang air dalam jamban ke kalau kau memang dah tak ada masa sangat. bagi tau dia yang kau busy then mintak maaf tak boleh nak temankan dia hari tu. susah sangat ke kau nak jadi manusia yg tak pentingkan diri?
  8. MySpace
  9. Bila dia tanya kau dah tak sayang dia ke kau marah. kau cakap dia fikir bukan-bukan sedangkan kau sendiri buat dia tak secure bila dgn kau.
  10. MySpace
  11. Bila kau dah janji, kau tepati lah. ni kau yg buat janji ok. bukan dia. kau cakap nak keluar dating dengan dia, tapi tiba2 kau cancel atas alasan yang buatkan dia rasa dia tak penting (hang out dgn member, bola, wrestling, letih). sebab kan once kau dah janji, seminggu awal lagi dia dah prepare. kau faham tak perasaan dia bila tiba2 kau cancel? kalau kau rasa kau memang tak reti tepati janji kau tak payah janji. salah dia lagi sebab tak memahami ke? 
  12. MySpace
  13. Dulu waktu mengorat, dia la segala2 utk kau. kau sanggup tak pegi hang out dengan member sebab misi kau mengorat tak berjaya lagi. sekarang kau dah dapat, sesuka hati kau je kau ketepikan dia, cancel tengok wayang dengan dia sebab member2 kau ajak kau pegi karaoke. what the pokemon. dia pun faham yang member2 kau berada dlm tempat teratas di hati kau, tapi jangan buat dia rasa tak penting.
  14. MySpace
  15. Dulu kau mula2 kapel, 2 jam cakap dlm telefon tak cukup. kalau boleh sepanjang malam tu kau nak dengar suara dia. tidur pun tak payah letak telefon. sekarang? dah la kau tak telefon. nak harapkan dia yang telefon sebab seharian tak dengar khabar kau, kau boleh pulak cakap "kenapa?". terus tidur berendam air mata lah jawabnya perempuan tu dengar 1 perkataan keramat kau tu mat oiii. mati mood tahu? memang mintak kena baling dgn kuali lah kalau dengan aku. dia bukan harap sangat kau contact dia weh, cukup sekadar dia tau yang kau ingat jugak kat dia.
  16. MySpace
  17. Dulu mula2 kapel, keluar dating mata tu melekat kat dia sorang je. macam tak ada orang kat keliling kau. sekarang? mata kau melilau tengok tipah bontot lebar la, lela muka ala2 oprah &t he queen lah. tu belom lagi nampak yang body fulamak mcm pamela anderson. cocok bijik mata, kassim selamat lah kau jawabnya.
  18. MySpace
  19. Dulu, asik2 dengar "i love u sayang. i miss u baby uhuk uhuk baby jgn tinggal b tau nanti b tak boleh hidup tanpa baby". sekarang bila dia mengadu yang kau dah lama tak cakap perkataan2 tu kau cakap "ala sayang, tu sayang dah tau kan? tak payah cakap hari2 pun tak apa kan?". ni pun geng yg nak makan selipar jamban aku la ni. tak boleh hidup tanpa baby konon. kalau baby kau lari elok je kau hidup lagi. tak mati pun.dan kau macam tak heran pun kalau dia lari? ceh.
  20. MySpace
  21. Mula2 couple kau ingat setiap tarikh2 penting. dah setahun kau tak amik pedulik pun. kalau ingat pun sebab reminder hp kau. kalau dah kawen wa tak tau la.......
  22. MySpace
  23. Dulu kau punya suara punya lah romantik macam Leonardo Dicaprio. sekarang suara kau macam Alex Ferguson marah Van der Sar tak tangkap bola betul2. Tau lah suara kau macho, tak payah la guna kemachoan suara kau nak marah2 dia. Tegur berhemah sikit boleh? Anak buah aku 8 bulan pun tersebik2 kalau tinggi suara kat dia. Ni kan pulak yg remaja2 mcm aku ni T__T leleh beb. tu kalau betul dia salah. kalau tak, kawal sikit baran kau boleh tak sebelum dia pikir banyak kali nak buat kau jadi laki dia?
  24. MySpace
Ok lah tu je kot. kalau ada pun tak larat nak type dah sebab wa type ni kan der, pakai emosi tau. wa imagine then tetiba wa sedih sekali kalau kekasih wa macam ni. aku tulis ni berdasarkan pengalaman sebab aku ni memang tempat luahan perasaan. so aku tau lah sikit apa yang perempuan2 rasa psl kekasih dia. so berubah la sikit2. bukan nak menghentam atau apa. salah perempuan kita dah cekidaut haritu kat sini kan. so biar adil, semua happy, happy ending. 
MySpace

Perempuan tak lah secomplicated yang kau sangka. dia cuma nak sentiasa dihargai macam mana dia dihargai awal2 dulu. bagi dia tahu yang dia penting untuk kau. dia cintakan kau sebab kau yang dia kenal dulu. jangan la berubah sebab kalau kau berubah, jangan salahkan dia lah kalau dia berubah sekali ^__^ memang dia selalu merajuk walaupun benda tu nampak remeh. tapi tu lah perempuan. hati dia tak macam hati kau.
MySpace
ok bye. good nite.
MySpace

26 comments:

Bobo said...

Wah!:D

Namaku Asumira said...

wahh mood jiwang2 ea eheh

Hayati Hamzah said...

tak jiwang sgt. lebih kpd luahan perempuan ni ;)

miss fatihah said...

pengalaman ape? hhehe

Hayati Hamzah said...

eh tak. ni benda normal.

shiqin said...

tanx kongsi ngn blogger.
:)

Hayati Hamzah said...

aha. no biggie ;)

cunndaa said...

hahahaaa...
hope xder la mcm 2 n stil romantik sokmo...hehehe

Hayati Hamzah said...

hopefully..tak semua mcm tu ;)

NICK IRFAN said...

wah! menarik2.. jiwang2 plak nampaknya? hehe

Hayati Hamzah said...

aha. ngatkan encik lelaki nk marah ;)thanks ;)

-[miracle]- said...

ow yeah ! sgt cool ! like :D

Latest entry : Last day hangout :)

Hayati Hamzah said...

owh thank you ;)

anis said...

ermm
aaa
errrr

Hayati Hamzah said...

errr ek? jap aku nk block ko nisah. hahahhaha

snf said...

manusia nie macam macam:-)

Imran nyambek said...

pheeewit

Hayati Hamzah said...

pheewit pun bleh jd komen eh? mcm2 ragam manusia ni. haha

RuSh D said...

so bercinta ler lepas kahwin...huhu

Hayati Hamzah said...

lps kawen kalau jd mcm ni lagi malang T__T

Cik Mude CK said...

and finally i dumped him, bukn sb xtahan, tp kuciwa layanan dulu n skg (b4 kna dump) rasa xsama...ouh terkilan nyah tw~

Hayati Hamzah said...

mak pun tumpang terkilan nyah oii :-j haha.

shiqin said...

nk share kt fb buleh kn..
:)

Hayati Hamzah said...

buleh2 ;) silalah ;)

deem said...

huhuhu...i like tis entri...huhuhuhuhuhu....[tisu abis la pla]

Hayati Hamzah said...

tq :)jgn nangis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...