Saturday, February 5, 2011

Fakta Teruna dan Dara. Eeee.

geli tak tajuk geli tak? ok tak geli pun. tadi klik2 mouse, hentak2 mouse sebab sakit hati mouse jammed, then sampai la kat wordpress entah siapa2. siapa owner dia tak tulis pun. dia tulis psl facts lelaki dengan perempuan ni so rasa nak share sikit kat sini. kalau korang dah tau tak apa. aku tau aku memang slow motion, slow IQ, so yesterday. dah boleh buat trademark letak kat banner.
MySpace

Lelaki :
  1. Sperma laki-laki yang menentukan jantina bayi (so kalau nak anak lelaki tetiba dapat anak perempuan jangan salahkan perempuan).
  2. Lebih banyak kehamilan dan kelahiran dengan komplikasi saat mengandung bayi laki-laki daripada bayi perempuan.
  3. Lelaki lebih cenderung utk tukar jantina. (gelak)
  4. MySpace
  5. Lelaki lebih suka cakap terus terang tapi perempuan cakap belit2 sikit disebabkan keraguan dan perasaan. (disebabkan fungsi otak logik lebih sedikit dari fungsi otak logik lelaki. bukan sengaja).
  6. MySpace
  7. Lelaki lambat detect rasa masin, masam dan masin berbanding perempuan. (so jangan cakap bini korang masak tak sedap. korang yg lambat detect rasa sapa suruh?)
  8. MySpace
  9. Kebanyakan lelaki mempunyai hidung lebih besar dari wanita.
  10. Rata2 lelaki mula pekak pada umur 32 tahun, dan bagi wanita pada umur 37 tahun.
  11. MySpace
  12. Suara lelaki lebih banyak yang sumbang daripada wanita.
  13. Kira-kira 48% lelaki berdengkur ketika tidur, wanita cuma 22%.
  14. Jika bergaduh, lelaki selalunya akan cuba mendekati dan perempuan akan mula menjauhi.
  15. MySpace
  16. Lelaki lebih pandai membaca peta.
  17. MySpace
  18. Lelaki lebih mudah menghidap penyakit jantung dan paru2.
  19. Lelaki yang berkahwin lebih panjang usia berbanding lelaki tidak berkahwin.
  20. MySpace
  21. Penghuni penjara lebih ramai terdiri daripada lelaki.


Perempuan :
  1. Kebanyakan wanita tidur lebih lama 1 jam daripada lelaki pada waktu malam.
  2. MySpace
  3. Bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan berbicara, bayi laki-laki 2 bulan lebih lambat.
  4. Wanita kurang mampu tahan sejuk disebabkan permukaan kulit yang lebih besar (so kalau kekasih/bini korang tetiba sejuk2 jangan cakap dia mengada2 pulak paham? tapi kalau dia memang mengada2 lu sekeh kepala dia)
  5. MySpace
  6. Wanita ada lebih banyak kelenjar peluh yg menghasilkan bau badan (tahan je la kalau aweks/bini korang busuk. buat je muka wangi)
  7. MySpace
  8. Bila perempuan dah start hilang sikit2 rambut time dah tua, lelaki time tu dah start botak pun. (redho je lah laki korang botak awal)
  9. Perempuan lebih banyak memakai cermin mata dan contact lens berbanding lelaki.
  10. MySpace
  11. Kebanyakan wanita mempunyai bibir lebih besar dari lelaki.
  12. MySpace
  13. Perempuan kebiasaannya berada di tandas lebih lama daripada lelaki.
  14. MySpace
  15. Perempuan lebih banyak berbelanja.
  16. MySpace
  17. Perempuan yang tidak berkahwin lebih panjang usia berbanding perempuan yang berkahwin. (ohmaigod)
 bye!!

    20 comments:

    s.y.a.r.q said...

    keh keh keh.......nak kawin ke tak nak kawin ni?? :P

    Novelgurl said...

    Assalamualaikum

    huhu..I C .pttla lelaki easy..pompuan complicated :P

    Hayati Hamzah said...

    mesti lah nak jugak. pendek umur pun redho je lah.mane bleh tanak :P

    Hayati Hamzah said...

    novelgurl : betul. bukan salah kita kan ;)

    noraauliyya said...

    huk3...wawawaaa..nam0 kawen la...keh3

    Hayati Hamzah said...

    ala jom kawen. kalo nk mati tak kawen pun mati jugak T__T

    AFIIA said...

    eh apekah ayat cik misteri "kalo nk mati kawen pun mati jugak" =))...
    manalah ko dpt pakta yg sangat logik nih=))))))...ahaks=))

    Bobo said...

    ni fakta ke auta??hehe...

    Hayati Hamzah said...

    epa : salah ke ayat wa? kalo dh takdir nk mati, kawen ke tak kawen ke nnti mati jugak :(

    bobo : amik kat wordpress sape tah. dia tulis facts about men and women. bukan auta about men and women. haha.

    .izzatul.hazwani. said...

    hei.
    post yang best.ehe.
    sy stuju nan pe yg kamo taip.:)

    .izzatul.hazwani. said...

    hei.
    post yang best.ehe.
    sy stuju nan pe yg kamo taip.:)

    .izzatul.hazwani. said...

    hei.
    post yang best.ehe.
    sy stuju nan pe yg kamo taip.:)

    KakLong AiNa said...

    alamak...
    macam tu pulak yew!! hehe :D
    btw... cool...

    Hayati Hamzah said...

    izza : tq ;) bkn idea sy. sy pun baca dr wordpress je.

    kak long : tq ;)

    LITTLE SIST said...

    hahaha laki kne kawen ppuan jgn kawen, dah tu laki kne kwen cme laki.. whooooo, hahahaha ppuan kne brkorbn la g2 kn? untk org trsyg gak ^^,

    bunga said...

    haa..tiba2 bunga jadi gedik..hahha..

    anis said...

    suka fakta ke 10 tu
    wakakakaaa

    Hayati Hamzah said...

    little sis : tak boleh kena kawen jugak T__T

    bunga : sama gedik lah kt. haha.

    nisah : aha tanak kawen kah? :))

    cikAna said...

    perempuan lebih emosi dari lelaki....
    huhu

    Hayati Hamzah said...

    btol :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...