Wednesday, June 1, 2011

happy family vacay !

family vacay untuk tahon ini tak lah se'grand' mana . dan cuma sekejap . tiga hari dua malam yang sangat membahagiakan . kan bagus kalau abah ada share dengan mana-mana resort macam dalam novel pergilah air mata tu (-,-") boleh pergi selalu bawa hati , buang air mata kalau tengah frust kah kah kah .

tempat family vacay kali ini bukan lah pulau-pulau tercantik di malaysia . tetapi melihat masing-masing dengan muka yang sangat wow bahagianya , ia jadi sungguh cantik . dengan budget yang sangat rendah , kami jadikannya punyai nilai yang tinggi dalam hati . 

dengan sikap dedikasi pengarah projek seperti wa , we all telah pun mengcheck in 5 bilik superior di Banding Lakeside Inn , Tasik Banding . yang paling seronok sebab wa belum kerja so abang kakak wa tak boleh nak suruh wa keluar duit . tugas wa cuma kutip duit dan pergi bayar di reception dengan muka seolah-olah wa lah yang belanja semua orang . seronok bukan? . terima kasih abah , abang2-abang , kakak sebab memahami wa yang masih kanak-kanak ni . heee . pang !!!

malas nak cerita lebih . ill kindly let the pictures do the talking .

memang dia buat kolam ni untuk family kami je . HAHA

udang siaplah kau kena BBQ sat lagi . yummy yummy .

pengarah projek cum tukang buat air .

ayam yang bakal mendiami perut kami .


I came from a quite large family of 6 siblings, 2 sisters and 3 brothers. 
We lived very rural and had to create our own fun time as we did not have many toys.


hah tengok tengok siapa yang kiri sekali . rajin bukan ?

budak budak yang tau makan je . lepas tu terjun kolam pastu makan balik . grrr !

ayam , ikan gelama , ikan hape tah wa tak tau . wa tau makan je .

view dari bilik hotel .

houseboat dekat-dekat dengan hotel .

round island . RM 120 per boat . sangat puas hati .

weeee . laju lagi .. laju .... yeeha .


It was nice growing up with someone like you , someone to lean on, 
someone to count on... someone to tell on .


botol susu wajib bawa untuk menyumbat mulut siapa yang menangis . 

houseboat . next time boleh try .

overload . tapi , apedehal ?

mumy , dady , adik .

hye aweks . ngurat bley ? :>

siap lah kau shalin zulkifli . kau boleh resign lepas ni .

15 cucu opah ngan atok . 


we share the same blood , the same smile . 


As we grew up, my brothers acted like they didn't care ,
but I always knew they looked out for me and always were there ..


banding lakeside inn , bak duit iklan .

lepas kami balik nanti , mesti hotel ni jadi aman dan damai semula . kah kah kah . pada malam kedua saya sudah seperti mahu menangis kerana esok sudah mahu balik T_T . bagi setiap percutian , waktu paling dibenci adalah waktu mahu pulang ke rumah . sebab waktu tu kita dah tak dapat ramai-ramai lagi , tak dapat makan sama-sama lagi . kalaulah saya punya machine penstatik waktu ;


To the outside world we all grow old. But not to brothers and sisters. 
 We know each other as we always were. We know each other's hearts. 
We share private family jokes. We remember family feuds and secrets, family griefs and joys. 
 We live outside the touch of time ....



5 comments:

~RizaL~ said...

hpy family la.. =)

http://hanyaaku91.blogspot.com/2011/05/kalau-hot-perlu-kew-nak-kutuk2-org-tak.html

NOOR FATIN said...

pehh.. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! rasa teruja tgk pic2. hehehehe bbq lagi. nyum3!

Miss Tembikai Bulat said...

menghabiskan sisa2 cuti ku :(

Farid Ahmad™ said...

terbaikkkkk :D

cikida said...

whoaa..snoknyeeee....!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...