Tuesday, June 14, 2011

surprise

tadi baca blog ramai buat pasal hari bapa . actually aku tak tau bila hari bapa ni . dan aku yakin abah pun mesti tak tahu bila hari bapa sebenarnya . tapi , mesti abah nampak iklan-iklan tv ada orang sibuk wish hari bapa . nanti mesti abah touching aku tak wish . jadi , aku rasa mahu buat surprise dekat abah . 

bukan surprise macam belanja abah makan , beli baju baru untuk abah , bawa abah travel , bukan ya . kalau belanja abah makan pasti aku akan diperli "ni belanja abah pakai duit abah kasi ke ni ?" HAHAHA . kalau beli baju baru untuk abah pun mesti abah simpan sampai kena gigit tikus baru abah pakai buat kain lap kaki . sigh . sebab abah tak suka baju yang orang lain belikan . sampai sekarang misteri itu belum dirungkai . fine .

tengok lah belagak gila abah ,
nak amik pic ngan dia pun macam tak sudi . kah kah .

sebenarnya wish happy father's day dengan lisan sungguh mencabar . sampai terketar-ketar , debaran dada cukup kuat mengalahkan perasaan mahu confess rasa cinta pada sang kekasih . abah , happy father's day .... terus jadi abah , makan bah ... haish . susah mahu meluahkannya . 

jadi aku cuma buat ini dan jadikannya sebagai wallpaper lappy abah . dengan harapan bila abah bukak nanti abah akan senyum , dan aku akan blushing . sebab , aku tahu abah cukup tak suka kami pakai lappy dia . abah cakap , bila kami pakai kami selalu tak cleankan cookies . jadi sebelum tutup lappy dia , aku sempat melakukan solat hajat supaya abah tak marah . HAHA .


mengeja dalam tulisan jawi menggunakan paint bukan suatu yang mudah . repeat , bukan mudah . dengan tangan tergegel-gegel sebab dah lama tak menulis jawi , aku gagahkan jua hati ku . makan ayam kfc biar sampai menjilat jari . 

dan , doodle itu pun aku lakukannya sambil ternganga-nganga dengan imbangan badan supaya tak terconteng . imbangan badan bermaksud , bila tangan melukis ke arah kiri , badan juga akan turut ke kiri . dan aku pun tak tahu apa yang aku lukis ni masih boleh dikategorikan sebagai doodle atau tak . lukisan ayam mungkin ? kalau lah abah tahu betapa bersungguhnya aku buat doodle ini .................

kebaikan aku sempena hari abah : abah panggil , aku akan terus pergi dengan langkah seribu tanpa berkata  "jap bah japp !!" macam selalu .

baik bukan ? memang ! ok lah , bye !


15 comments:

bact. said...

bila plak abah day's neh?
tak update la hal2 mcm neh..












baju2 yg bagi hadiah tu tak pakai
untuk apa je??

auny aizie said...

abah kite macam abah awakkk oh.

haishhhh . sejibij sejibonn

Hayati Hamzah said...

bact : wa pun xtau . dia simpan buat pekasam je baju tu . smpai masa, innalillah baju tu jadi kain lap kaki .

auny : muka ke sikap ? kalau muka sama tu bahaya tu :((

✖sLp mE pLz™✖ said...

hepi abah day jugak..

►AdamXis◄ said...

assalam...selamat hari bapa jugak...hehehe.tak tau pun smlm hari bapa...huhuhu.nampak sgt x ikut perkembangan kan...comel sgt lukisan tuu...hehehe.klakar mengalahkan budak tadika...hahaha

Entri Terbaru : ►Sinetron : Para Pencari Tuhan Jilid 4

nur aisya humaira said...

Asalam..:)

woww,sweetnye die wish kt abah..:)

hepy fathers day..:)

Gayahspears said...

hurm.. aku xde bapak...
bapak aku da meninggal...
kim slm kat bapak kau ya yatik..

Camat hari bapa pokcik :">

ibnubaba_04 said...

haha..laki mmg cool..x suka sngt org nk amik gmbr dio

slamat ari bapak gak

Miss Tembikai Bulat said...

we will se my dearest kakak, jgn mu dok cakap "japppppp" sudah ! hahahahaah :P

Hayati Hamzah said...

hey tu kebaikan wa time father's day . wa tak perfect . 'jap' tu dh immune dgn wa !

cik azeya said...

weh, tulisan jawi kau cantik!

jeles.

-.-

Hayati Hamzah said...

✖sLp mE pLz™✖ : tq

►AdamXis◄ : wlkumsalam.sy pun xtau bila . eh , im 21 ok . bkn kanak2 lagi :((

nur aisya humaira : sy tgh masam ni :(

Gayahspears : abahku abahmu jua :"> pakcik hamzah ckp maceh spears!

ibnubaba_04 : abah mmg cool . smpai rasa nak tarik-tarik uban abah . haha

AzwanRamli said...

sweet jer doddle

msredcheesecake said...

cik hayati,
sweetnyer dia...hhehee

hari bapa 19 june, ahad...

Hayati Hamzah said...

cik azeya: mekasih . berkat kegegelan wa :(

AzwanRamli: mekaseh la walaupun tau tu semua perli je :(( wuwuoo

msredcheesecake: xlah bese je.. thanks 4 d info ;) ily

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...