Saturday, June 4, 2011

Pregnant

sejak kebelakangan ini , ermm bukan sejak kebelakangan ini sahaja . tetapi sejak dahulu-dahulu lagi saya memang agak pantang tengok perempuan mengandung . bukan pantang yang mahu tampar-tampar tu . tapi pantang lihat , rasa mahu tengok lama-lama lepas tu eeee momeynye suka suka eeeeeeee ! kadang-kadang terfikir macam mana eh rasa dia lembik-lembik macam jelly ke keras-keras macam ais batu ke ?
* pang mahu ? 

ini angelina jolie .

bila tengok pulak lagi , perempuan mengandung ni muka dia nampak suci aje . polos . nampak macam ibu-ibu penyayang je . tu lah sebab mereka-mereka ini nampak lebih comel bila mengandung . 

lagi , bila perempuan mengandung pakai maxi atau gown mengandung kan dia mesti singkat sikit . lepas tu dia mesti jalan slow-slow badan kebelakang sikit sambil pegang perut . comel bukan ? HAHA .

ini sazzy falak .

ini nora danish .

lagi special bagi orang islam , banyak hikmah untuk perempuan mengandung ni ;

Rasulullah menyebut bahawa dua rakaat solat wanita hamil 
lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. 
Ini kerana wanita yang hamil membawa janin di dalam 
perutnya dimana janin berkenaan turut menyertai ibunya solat, 
mendengar bacaan-bacaan solat, ikut sujud bersama .

tu belum lagi untuk hikmah untuk perempuan bersalin , menyusukan baby dengan susu badan sehingga 2 tahun , korbankan waktu tidur untuk jaga baby dia orang yang sakit tu .

ini wardina safiyyah .

dan ,
mereka akan kelihatan lebih comel dan bahagia bila suami tersayang sentiasa disisi ...

ini pulak , saya dan suami . KAH KAH .

sebelum wa cerita lagi banyak pasal benda-benda yang terlalu matang bagi wa ni , baek wa out dulu .
tata .


p/s : sakit hati gila gambar nora danish dengan sazzy falak ni tak boleh straight . sapa-sapa tau macam mana nak kasi straight tolong la ajar . huk huk T__T 



11 comments:

Amira Chan said...

suke tgk org nagndung jugak!
muka diorang happy je! :D

Amira Chan said...
This comment has been removed by the author.
zarina zainal said...

perempuan mengandung comel sgt :D

Izyan Masri said...

OHHEMJAYY.ANGELINA JOLIE.KEMBAR I LETTEWW.KIKIKI :D

abah's little girl said...

yes, sokong! perempuan yg pregnant sangat seksi and cantik. ouch! :)

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

waaa !! sy suke entry ni !! hehe nnti kite pregnant jugak ,, haha

auny aizie said...

suke tengok pompuan pregnant.

muka berseri-seriiiiiii :)

アヌム ちゃん said...

Salam.singgah baca2 sini~
sudi2 la baca my new entri di frommetoyou
Arigatou (^____^)

moon said...

uit...cepat2 la kawen...
haha...

ENCIK TIKUS said...

dah membonjot pon muka still maintain gittew

cik azeya said...

takotlah nak beranak. sakit. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...