Friday, June 17, 2011

errr .. kantoi

dengan bertrack suit hitam berline merah dipadankan dengan t-shirt Manchester United (walaupun dah kalah UCL) , wa menghidupkan enjin suzuki V100 bernombor plat (secret) . helmet dipakai lalu cermin depan helmet ditutup dengan lagak seorang KL HM gangster . minyak dipusing lalu moto meluncur laju membelah kesibukan kota kampung yang tak lah sesibuk mana pun sebenarnya .


dengan satu tujuan , satu harapan dan satu destinasi , wa sampai di Pusat Latihan Memandu yang terletak lebih kurang 5 km dari rumah . wa turun dari motor sambil buat muka ala-ala Erra Fazira dalam Janji Diana . dengan memeluk helmet dan melambung-lambung kunci motor seperti lagak Megan Fox dalam Transformers (adakah ?) , langkah diatur kemas menuju ke kaunter pertanyaan .

" cik , saya nak daftar untuk belajar memandu . " (muka manis)

" owh , cik nak ambil lesen kereta ye ? " (kurang manis . wa lagi manis)

" owh tak , saya nak buat lesen moto , dengan kereta sekali " (lagi manis dari tadi)

" owh , belum pernah ambil ujian lagi ye ? " (senyum sinis sambil pandang helmet + kunci yang aku bawak)

~ kantoi bawak moto tak ada lesen . ahh ! nasib kau bukan polis ~

" ye ..... " (sambil masuk kunci dalam poket . apasal lah aku lupa . damn .)

" sekejap ye dik "


lepas semua settle , wa keluar tanpa tiru lagak sapa-sapa lagi . huh , baru daftar dah bawak imej buruk .
bye !

p/s : doakan saya dapat lalui nightmare ini . saya paling benci bawa kereta . paling .


19 comments:

bact. said...

kahkahkah
kantoi la xda lesen tp belagak macam ada..

cuihhhh

safwanmahzin said...

wow.hehehehee..okeyhhhhh citer yang seterusnya???

ok kalau rajin yatie singgah la sini...

http://thelazy-ism.blogspot.com/

=)

cikida said...

ejhhehehe...ape daa..takpe2..gaya tu penting...kondifenn ! eheh..konfidenn .=p

Rahmad said...

haha..kantoi xde lesen..

nak ambil sekali gus ngan lesen kreta..
tp halmet terbawa..

Aisyah Aina said...

kantoi! haha
selama ni naik motor takde lesen...

alif haris said...

hehe .. gdluck .. semoga dpt lesen cpt .. dan hati2 dijalan raya .. skrg ni byk sgt eksiden .. huu nauzubillah

lynda salim said...

hey , be carefull :) haishh

auny aizie said...

haaa kahkahkahh . lawak tol la

err aku tak suka test moto.
ape nak lalu titi titi bagai

and sbb tu jugak aku takde lesen moto, bwk secara haraammmmmm .

harhahrharrr

Miss Tembikai Bulat said...

hahahahaha, bang bang boom ! beware in your nightmare ! :P

Izyan Masri said...

BAWAK KETE BESTTTTTT.TAUTAU XD

A'IM said...

u are kl gangsta... tepuk tepuk

syafiqakarim said...

hahah sengal la weh.
best tau.
cepat2 blaja ;p

Far8 budak baik said...

hahaha..sengal lahhh..
lain kali nyorok sikit
helmet tu..
hahaha

cik azeya said...

ahaha. lain kali naik kereta terus. kalau kena saman memang berkilau bijik mate nih. hihi

Fyqa said...

hahaha jujur sgt tuh ;)

zazaw said...

aku suka bawak motor dari bawak kereta
ahaha

SYAFIQAHSALEH said...

ada lesen tapi jarang bwk kete :D

Salam said...

ak rse x lme lesen tu tahan

Salam said...

ak rse x lme lesen tu tahan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...