Sunday, June 12, 2011

tu belum pakai safi rania gold lagi ....

semalam wa pergi kenduri ikut mak abah wa . duduk rumah sorang-sorang dah macam kera sumbang pulak bak kata 'seseorang' . sekali sekala tayang muka dekat orang-orang kampung apa salahnya . boleh jugak tengok market ke tak .

perkara paling wa tak suka dalam hidup ni sebenarnya pegi kenduri . sebab biasa lah mak abah wa dah jumpa geng dia memang lupa anak dia ni wujud . lepas perut dah boyot dengan makan sedap-sedap wa mula lah nganga sorang-sorang siapa-siapa senyum kat wa time tu sure wa balas . dah tak tau kerja apa nak buat . sampai lah ada sorang kawan mak cuit aku 

" ni tingkatan berapa ni ? tak pernah nampak pun ? "

mula lah organ badan dalaman wa joget-joget . gila muda ke muka wa hari ni ? kah kah . selalunya kekasih wa ckp " muka u nampak tua " . sah-sah dia tipu nak comfort diri sendiri sebenarnya dia yang tua . kah kah . ok tu wa yang tipu . tak kira lu abang long ka , lu ayahanda ka , lu cakap wa tua , wa kerat lu 18 .

ok tak pe . yang cakap wa muda tu wa dah kembang dah . wa senyum je seikhlas-ikhlasnya kat mak cik tu . dia tanya apa pun wa senyum je sampai dalam hati makcik tu rasa macam nak lempang je wa ni . kau bisu ke ? perempuan melayu terakhir lah katakan . senyum memanjang . 

lepas tu nak balik , abah ngan mak jumpa pulak tuan rumah . wa biasalah jadi bodyguard dekat belakang  " ni tengah cuti habis spm ke ? dulu jumpa kecik lagi takteh takteh lagi jalan ni " . lagi lah kembang beb . terus koyak spender pasar malam wa .

wa cuma mampu cakap dalam hati je . kalau nak buat menantu jumpa kat simpang lah . janganlah puji-puji camni malu ar (-,-") ...

tu belum wa pakai safi rania gold lagi . umur ? bukan lagi rahsia .

ini wa time tecik-tecik .


p/s : annoying tak ? mesti rasa nak lempang wa kan ? apedehal . bukan bleh lempang betul-betul pun . blekk blekk . kih kih .

9 comments:

Nur Ayuni said...

gueh terpesona dengan lu. lu senyum je dengan makcik yg tanya lu. kalau dengan gueh. lu tak jawab. lu memang kene penampo gueh.hahaha :P

apakah rahsia anda menjadi muda? haha :P

ZWAN SABRI said...

Awet muda la ni ek?
Cayalah! ;)

MySuaraBlog: Ranking Negeri Kejuaraan Piala FA

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kenapa keperasantan melanda diri mu yerk... hahahha

Hayati Hamzah said...

ayuni : haha. tak lah sy jwb sebenarnya . saje je . ni sbenanye entry prasan sat . xde rahsia pun

zwan : haha awek tu btol la. awet tarak

taufiq : tahu xpe ! kah kah

ibnubaba_04 said...

hahaha..muda la ssangat

moon said...

pergh..ape rhsia ko..? gtau sket..

Cinoi said...

Nampak muda sebab dah besar pon ikut makayah lg g kenduri. Nice!

fairuz said...

perasan lettew. hik3

Hayati Hamzah said...

ibnubaba : haha . fine ! T_T

moon : haha . xde lah saje pasan sat ;)

cinoi : haha. jarangah sebenarnya .

fairuz : mmg pun :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...