Monday, June 27, 2011

cermin.......s

kenapa cermin......s ? sebab sekarang saya mahu cerita pasal perempuan yang sememangnya kaum yang amat kreatif . macam saya . yang akan try their best untuk gunakan apa-apa sahaja yang ada disekeliling mereka sebagai 'cermin' . holistik bukan ? tak paham ? ok just let me give u some examples ;

1) perempuan , tak kisah la dekat mana pun bila terjumpa cermin dia akan pergi laju-laju "eh bila pulak jerawat ni tumbuh agak-agak pakwe aku pasan tak ? wuwuoo T_T tak suka tak suka nye titeww". even bangun tidur lalu jap depan cermin "hari ni makin kurus ke makin demok ha ? eh nampak makin cantik pulak hari ni weeeeee yeeeeaaahoo !!"


2) masa jalan-jalan , rambut dah kena tiup angin tudung dah kepek-kepek , "eee geramnya dah la sejam set rambut tadi . grrrr". dalam situasi macam ni , mana-mana store windows pun boleh nak jadi cermin .


3) bila sehari suntuk kat luar , tak ada tempat sangat nak cek penampilan , atau dalam keadaan tergesa-gesa atau dah sememangnya tak boleh seminit berpisah dengan cermin , mereka akan ; "nasib baik ada kereta sape tah ni . berkilat lah boleh la tumpang pakai lipstick kat sini . sebelum tu cek jap ada orang tak dalam kereta kalau ada malunyerrrrrr".




4) "eh alamak ada cili tak melekat kat gigi ? malu lah pulak kang syiok-syiok sengih-sengih kat pakwe ada cili melekat ." ah , apedehal ... sudu ada . sudu pun booooleh .


5) kat dapur pun , "eh bakal mak mentua datang buat saspen je karang aku tak comel dia tak jadi masuk minang pulak . adoi doi doi lecehnya nak jadi menantu . nasib baik kau ada kettle oiii"




6) sambil tunggu pakwe yang tak kunjung tiba , "eee mane dia ni lembap betol nak sampai habis cair mekap aku dah tunggu dia ni . majuk kang tak nak pujuk pulak . menyampahnyaaa" . pada waktu begini , handphone yang ada mirror screen atau aplikasi secondary camera sangat diperlukan .


bosan jadi perempuan . cermin , cermin , cermin . nasib baik pakwe tak botak je kalau tak kepala dia tu pun jadi nak buat cermin . berbeza dengan lelaki  yang lebih confident dan ada self-esteem yang over-tinggi . macam ini ; 


HA HA HA HA 


19 comments:

Shawn Razaleigh said...

haih, sudu dgn cerek pun l;ayan ke? hehe


jemput tgk entry baru. :)

Aimie Lieyana said...

hahaaa..
dushhh terkena batang hidung saya hii..
mmg pantanglah tgk benda yang boleh menilik muka ni..

Miss Mirror said...

Mirror mirror on the wall!!! Hai Hayati Hamzah..;) Thanks singgah my blog & follow.

Oh cermin? Sgt penting... sgt2 penting. Tak tau lg bagaimana nk explain, tp mmg sgt penting. :D

ZORA said...

hahahaha..mcm2....gambar last tak leh bla...:P

btw follow blog ni da..:)

moon said...

weyh..terase siot.....haha

Engku Sofea said...

hahahha sejibik :D

Asma Ahmad said...

hahaha... btoi la 2.

msredcheesecake said...

Cik hayati,

Cam 100% kena ngan msred. Hehee....kalau ade jer cermin, tak dapat tengok betul2 dapat jeling pun jad la....hheeee

Atiqah Wadiah said...

haha~perempuan kan..lg 1..duk dpn cermin n then snap..hehe ^.^

Hanis Manis said...

hahahahahaha!

Miss Tembikai Bulat said...

buka setakat cermin, asal nampak cermin kete ke, pintu sliding door ke, semua jadi ! :P

Hayati Hamzah said...

shawn : asl reflect , semua layan

aimi : mari kita pantang-pantangkan

miss mirror : SOKONG

zora : tq yah !

moon : ni utk diri sndiri :P

sofea : same la

asma : memang

msred : same lah kt T_T

tikah : laki pun ramai what

hanis : weee

adik : dats what im toking about

Amani said...

adik suka ngadap cermin sambil nyanyi wakawaka..

Nur Sulastri said...

hahaha, perempuan dengan cermin tak dapat dipisahkan.

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

nabila izyani said...

hahhaa...
kalkulator pun boleh

ENCIK TIKUS said...

gugirl yang suka ber-camwhore. gyahahaha

ibnubaba_04 said...

jerawat tu adalah seni bulatan yg ada pade wajah anda..banggalah dengan sni yg anda miliki..heee

Hayati Hamzah said...

nabila : biasa wat gak tu !

tikus : kau pun salu wat mengaku la beb !

ibnubaba : jerawat adalah aksesori !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...