Friday, May 27, 2011

budak-budak pun ada preparation utk family trip

28 mei akan ada family trip . jadi semua sibuk prepare barang untuk bbq , memancing dan lain-lain aktiviti . cara terbaik adalah list down semua barang-barang yang perlu dibawa supaya tiada yang tertinggal sebab tempat yang akan kami pergi ialah kawasan pedalaman jadi agak susah untuk dapatkan barang disana . oleh itu sebagai langkah bijak , kereta abah akan jadi kedai runcit bergerak .

tidak kurang juga anak buah aku . sibuk list down barang-barang yang dia nak bawak . lepas tengok barang-barang yang dia list down , saya seperti mahu menangis .


mari kita lihat satu persatu :

1) cermin mata air
    atau pun bahasa bukan kanak-kanak nya ialah goggle . cermin mata air ? GELAK KUAT KUAT

2) topi
    mungkin dia ingat dia artis .

3) pelampung
    masih boleh diterima akal .

4) barbie
    ingat boleh jadi cun macam barbie la bila dia bawak benda tu kehulu kehilir ?

5) anak patung _ _ _ ? ( tak dapat difahami )
    perlu lah bawak ?

6) rambut palsu
    saya rasa erra fazira patut resign jadi artis . sebab ada pelapis pengguna rambut palsu .

7) raket , shuttle
    bawak sampai 4 pulak . mungkin main menggunakan tangan kiri dan kanan sekaligus .

8) calculate ( kesian tak tahu eja kalkulator )
    nak kira budget ? oh bagus bagus kecik-kecik sudah pandai manage kewangan .

9) mahkota
    mungkin dia sedang confuse nak pergi faily trip kah ? atau nak pergi kahwin kah ?

10) tongkat 
      ini pulak mungkin sebagai persiapan mana tahu akan duduk sana sampai tua , jadi perlu tongkat . HAHA . tongkat ? jom nangis .

11) bear aiman
      aiman ialah adik dia (lelaki pun main bear) . tapi , kenapa tak nak hangkut satu stor mainan je ?

12) gincu
      curi gincu mak dia (sah budak ni ada kekeliruan identiti , kanak-kanak atau artis )

13) handphone
      jgn main-main darjah 2 ada handphone .

14) cage ( kesian tak tau eja charger jugak )
      boleh diterima akal jugak . bateri selalu habis kalau asik main game .

lepas abah dia balik opis , nampak list ni , terus kena sound ;
" abah nampak kamu bawak barbie , patung mengarut-ngarut ni abah campak je keluar kereta . abah buat spotcek dulu dari kepala sampai kaki sebelum pegi nanti "


dasat tak abang wa ? dah macam askar woo anak-anak kena spotcek .




9 comments:

Miss Tembikai Bulat said...

hahahaha, tak boleh bla! anak patung acu lah tu :P

Hayati Hamzah said...

owh ahhahhahah. bengong sgguh :((

cikcleopatra said...

hahaha..kelaka betol!

Nur Ayuni said...

tu dia.. dasyat seh budak2 zaman sekrang. siap nak bawa rambut palsu. haha :P

Siti Nur Amirah said...

mcm mkcik die la tu..-_-"

aen ashiqin said...

HAHA..mcm2 dia nak bawa ya. nasib bek xlist nak bawa umah skli..xtau cmne nak angkt ahaha..

cikbintang said...

comel giler!!

Hayati Hamzah said...

ayuni : tu lah psl . HAHA

mira : eh bukan ok !

aen : tu la sy ckp kat dia , hangkut rumah tros ah .

cikbintang : tak comel pun . HAHA

~Sya~ said...

wah...dahsyat ye planning dia...bagus2...mesti jd student bijak ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...