Wednesday, May 11, 2011

jangan salah sangka kat lelaki .

1) kalau sorang laki tu selalu telefon kau , texting-texting kau , tak bermaksud dia sukakan kau . so jangan kecewa lebih-lebih atau salahkan dia kalau dia dah stop calling / messaging u ols.

2) kalau kekasih (lelaki) korang cakap dia sibuk malam tu , bermaksud dia memang sibuk . bukan dia dah tak sayang , tak peduli atau dah bosan .

3) kadang-kadang lelaki tak nak layan korang time dia baca paper , tengok movie , dll . bukan sebab dia malas nak pedulikan korang , tapi dia memang tak boleh buat dua kerja dalam satu masa .

4) kalau dia (lelaki) tengok perempuan lain depan korang , jangan ingat dia gatal . memang lumrah dia suka tengok perempuan . yang penting dia tetap sayang kau . kau jangan nak rasa insecure sangat lah .

5) kalau kau merajuk dan lelaki tu buat tak tau je , bukan sebab dia tak nak pujuk . tapi sebab dia dah cuba macam-macam tapi kau tetap keras kepala jugak . lagi , dia takut kau lagi emosi . nanti mula lah mintak putus , tukar status fb jadi single , lepas tu dah rindu in a relationship balik , pastu putus lagi , pastu widowed , pastu complicated (wat the pokemon?)

hello kutchi :"> are u married ?


p/s : baikkan saya ? selalu bersangka baik pada lelaki . biasa lah , calon kekasih ashton kutcher .



13 comments:

nub said...

lelaki mmg begitu.. ehehehhe

iLa VaNiLLa said...

yg num 3 tu mmg btol.. bila ila ckp kt dye yg dye x leyh bwt 2 keje dlm 1 masa, dye x mo caya.. kah3

ZWAN SABRI said...

good entry..!
entry ini akan membantu kaum lelaki drpd salah sangka dan tuduhan yang membabi buta.. HEHE

MySuaraBlog: Kumbang Bukan Seekor, Bunga Bukan Sekuntum

Mek Norfa said...

mek setuju yg no 3 & 5..hehe lelaki memang cmtu..

Hayati Hamzah said...

nub : tp tak semestinya ok ;)

ila : biasalah :P tunggu la dia paham sendiri :P

zwan : sila berterima kasih pd sy lepas ni xde la kekasih awk selalu salah sangka . HAHA .

Misz Jenny said...

*anggukkan kepala banyak2 kali..
setuju!!!

Nur Ayuni said...

pitam baca entri ni..haha. okei. no satu tu. macam terkena kat batang hidung ah..haha..thanx share. owh. calon isteri dia. tahniah eh..haha :P

Ayie said...

lelaki sempoi sis.. hahaha

Den Cdo said...

paham pon kau yo....elloklaa tu

tikin said...

hihi..good en3..:)

Hayati Hamzah said...

tq tq :)

ude said...

1) org pompuan cpt perasan..
2) dah org ckp sebok, seboklah.. jgn nak menyebok!!
3)banyak lg urusan dunia akhirat.. jgn le pikir org laki nak melayan pompuan je..
4) dah nanti kalau tgk lain mcm kat laki, kome kata luar tabiie pulak..
5) mengada2 nak merajuk tak bertempat buat apa?? kalau pujuk tetap merajuk, baik cari yg baru je..

Hayati Hamzah said...

amboi ude . jgn emosi sgt ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...