Monday, March 28, 2011

tak sangka adik sendiri macam ni...

sila kesian kat budak ini. maaflah, sebab dia korang kena baca entry sebegini. aku pun post entry ni cuma nak jaga hati sambil buat muka sunkist. HAHAHAHA. 

biarlah gambar berbicara.....

dia demand tulis entry pasal dia. dengan mak abah sendiri pun dengki.

ni dia komen pada entry ini. dia adalah adik saya. ya...... adik saya T___T. tak berapa lama lepas tu, ada notification kat facebook dari budak ini jugak....


dia siap remind suruh aku buat entry pasal dia T___T

ok sekarang sedia tisu dik, aku nak buat entry touching untuk ko.

dia memang adik, tapi kadang2 dia dah macam kakak untuk aku. aku ada 6 orang adik beradik tapi 4 yang paling atas semua married. tinggal kami berdua je lagi. bukan sebab tak laku hokey. tapi sebab kami masih remaja.

ye ye kau remaja lagi. berapa kali nak ckp??

jadi nak tak nak, dia lah satu-satunya tempat aku kongsi semua, sedih, seronok, kisah kencing atas tilam time tidur, pasal lelaki kacak tapi hidung penyek, hah semua lah. bila aku sedih putus cinta ke, dia la tempat aku mengadu. kadang2 dia cakap...

" wa paling malas la orang cite bab2 cinta dengan wa ni. tapi nak buat macam mana wa kan adik lu wa sorang je lah kena dengar cerita lu. cite lah...."

comel kan, walaupun menyakitkan hati kadang2, tapi buat aku rasa selesa..... kadang2 ayat2 menampakkan yang dia matang dari aku. dulu pernah satu masa aku down gila , dia mesej aku....

" dulu ko yang buat keputusan. patutnye betulkan mana yang tak betul. bukan menyesal. "

waaa betul kah ini adik aku T___T. kalau bab2 beralah lagi lah dia selalu beralah. kadang2 aku sedar diri jugak, siapa kakak siapa adik sebenanye. time2 tidur tengok muka dia, rasa nak menangis je thank you so much, dik. dulu, time2 sengkek tak ada duit, tebal muka nak mintak kat mak abah, aku halo dia.

" sebenanye wa tak tau la wa adik ke, lu adik ni......patutnye wa mintak duit kat lu..."

panas je dengar. HAHA. tapi dia bagi jugak. sebab tu lah wa sayang gila kat dia. rindu pun ada jugak. tapi bila dah jumpa macam biasa lah main tarik-tarik rambut. siapa tak pernah main tarik rambut memang ortodoks lah. hah sudah, tak payah kembang kempis hidung baca.

yang kanan tu lah 'si demok', adik saya. sapa2 nampak dia, sila tembak. HAHA

hey lelaki2, siapa yang berani playing game with her heart, siap lah !


p/s : semenjak dua menjak, aku rindu rumah. thats why.....................................



8 comments:

Anis Mohd said...

wa rindu family wa jugak
:(

sha said...

alala, manjanya adik dia.. siap suruh buat entri pasal dia lagi..

adik said...

wah3,terharu wa..tp mula2 bace macam nk ngamok gak, coz lu memalukan wa :P tp seb bek last dye wat wa tacing :) tq2 :D

Asma Ahmad said...

hehehe... bla suma sis n bro da kwen, tgal bdua jew la...

moon said...

haha...=)

.........cP~ said...

salam..

mesti umur tak jauh pun.. boleh la gitu. saya dengan adik saya beza 5tahun. macam ada jurang generasi je.. huhu..

ude said...

dah 3 kali ude taip komen panjang.. 3-3 ilang sbb salah tekan.. malas sunggah nak komen lg.. apa pun tak de entry utk ude pulak??

Hayati Hamzah said...

coming soon ye ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...